Vedení účetnictví a daňové evidence

Je pro Vás vedení účetnictví noční můrou?

Nechcete dalšího zaměstnance na půl úvazku?

Chcete se zbavit starostí o Vaše faktury?

Daňové, účetní a finanční poradenství

Chcete poradit s Vašimi financemi?

Potřebujete nezávislého konzultanta?

Rádi byste měli více volného času?



Zneužívání příspěvků zaměstnavatelů vyplácených na životní pojistky zaměstnanců jako alternativy k platu by mělo od příštího roku skončit. Sněmovna totiž na konci září rozhodla, že zaměstnanci se k těmto penězům dostanou bez sankce nejdříve po pěti letech trvání smlouvy s pojišťovnou nebo po dovršení věku 60 let.

Pokud klient vypoví smlouvu o životním pojištění předčasně, bude muset vrátit státu peníze, které na dani ušetřil za posledních 10 let.

Někteří zaměstnavatelé zneužívají příspěvky na soukromé životní pojištění zaměstnanců jako formu odměny k platu, zaměstnanci si tak mohou tyto peníze vybírat. Nová právní úprava tomu má zamezit. Motivací zaměstnavatelů přitom podle ministerstva financí je, aby ušetřili daň a především příspěvky na sociální a zdravotní pojištění, které ze zákona mají povinnost hradit.

Nově to bude tak, že pokud zaměstnanec peníze jednorázově vybere, nebudou tyto částky osvobozeny od daně.

„Změna v oblasti podpory soukromého životního pojištění je činěna v kontextu snahy navrátit tomuto daňovému benefitu původní charakter, tedy podporovat spoření na stáří. Toho, kdo svým soukromým životním pojištěním k tomuto cíli směřuje, tj. nebude naspořené prostředky čerpat před dosažením důchodového věku, se navrhovaná úprava žádným způsobem nedotkne,“ uvedlo v tiskové zprávě ministerstvo financí.

svj, Právo

http://www.novinky.cz/finance/348813-pri-predcasnem-vypovezeni-zivotni-pojistky-se-bude-doplacet-dan.html#utm_source=szn_hp&utm_campaign=var_A